Eladó! 2009-ben alakult, HITELképes GmbH!

bővebb információ »

Lépjen velünk kapcsolatba!

+36 30 944 5149

Segítjük kezdő vállalkozását

A Németországban dolgozó, bejelentett lakcímmel rendelkező gyermekes munkavállalók részére - ahogyan hazánkban is - az állam családtámogatási ellátások keretében családi pótlékot (Kindergeld) folyósít.

Családi pótlék abban az esetben is igényelhető, ha a gyermek Magyarországon él és tanul, s esetleg csak az egyik szülő él és dolgozik Németországban. Ha és amennyiben a gyermek után a szülők Magyarországon is jogosultak családi pótlékra, a németországi családi pótlék összegéből a magyar ellátás levonásra kerül, s kizárólag a különbözet kerül folyósításra a német jogszabályok értelmében.

A családi pótlék a gyermek 18 éves koráig, közép-és felsőfokú oktatásban résztvevő gyermek esetén 27 éves koráig, munkanélküli gyermek esetében annak 21. életévének betöltéséig igényelhető. A mozgássérült és szellemi fogyatékos gyermekek után korhatárra tekintet nélkül igényelhető ellátás.

A családi pótlék összege:

  • 1-2 gyermek esetén gyermekenként havi 184 €
  • 3. gyermek után havi 190 €
  • 4. és további gyermek után 215 €

A családi ellátás folyósítására írásbeli kérelem alapján kerül sor, amelyet a területileg illetékes Familienkasse-nál kell benyújtani.

Irodánk vállalja a családi pótlék igénylésének szakszerű lebonyolítását, szükség esetén jogi képviseletet is biztosítunk Önnek a német és magyar hivatalok előtti eljárásban!

Szolgáltatási díjunk 500 €, amelyből 300 € a szolgáltatás igénybevételekor fizetendő, a fennmaradó 200 €-ra csak a sikeres ügyintézés és kifizetés esetén tartunk igényt!

Ajánlatkérés
Tel/Mobil: +36 30 944 5149
E-mail: babelgmbh@t-email.hu


További információ >>