Hírek/Aktualitások

Hír megosztása:

A Bundesbank a német gazdaság zsugorodására számít az idén

Az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntése és a Bundesbank előrejelzése a német gazdaság zsugorodásáról egyaránt fontos fejlemények, amelyek hatással lehetnek a német és az európai gazdaságra. Az EKB kamatemelése azt mutatja, hogy az inflációs nyomás továbbra is erős, és az intézkedések szigorítása várható. A Bundesbank előrejelzése arra utal, hogy a német gazdaság továbbra is nehéz időszakon megy keresztül, és a gazdasági növekedés lassulása várható. Ez a fejlemény hatással lehet a német és az európai vállalkozásokra, a munkaerőpiacra és a gazdasági kilátásokra.

 

A Bundesbank jövőre 1,2 százalékos, 2025-ben pedig 1,3 százalékos gazdasági növekedést vár

A Bundesbank szerint a német gazdaság továbbra is nehéz időszakon megy keresztül, és a GDP csökkenése várható az idén. Bár az előrejelzés kedvezőbb, mint a korábbi becslés, továbbra is jelzi, hogy a német gazdaság lassulása folytatódik. A különböző előrejelzések eltérőek lehetnek, mivel a gazdasági helyzet számos tényezőtől függ, például a külső gazdasági környezettől, a kereslet változásaitól és a vállalkozások befektetési és növekedési döntéseitől. A Bundesbank jövőre és az azt követő években mérsékelt gazdasági növekedést vár, ami azt jelzi, hogy a német gazdaság hosszabb távon stabilizálódhat.

Az Európai Központi Bank (EKB) inflációs célja 2 százalék

A Bundesbank előrejelzése szerint a német infláció az idén jelentősen emelkedhet, és elérheti a 6 százalékot. Ez azonban valószínűleg átmeneti hatásokra vezethető vissza, például az energia- és élelmiszerárak emelkedésére, valamint a koronavírus-járvány miatti ellátási nehézségekre. A Bundesbank előrejelzése szerint az infláció jövőre és az azt követő években csökkenni fog, de továbbra is magasabb lehet az Európai Központi Bank (EKB) 2 százalékos inflációs céljánál. Az EKB szerepe az infláció stabilizálása, és az intézkedései az infláció csökkentésére irányulnak, ha szükségesnek tartja. Az infláció alakulása fontos tényező a gazdasági kilátások és a monetáris politika szempontjából.

A  német gazdaság idén zsugorodni fog, és az infláció legalább 2025-ig 2 százalék felett maradhat. Ez azt jelzi, hogy a német gazdaság továbbra is nehéz időszakon megy keresztül, és a gazdasági növekedés lassulása várható. Az infláció magasabb szinten maradása hosszabb távon is hatással lehet a gazdasági kilátásokra és a monetáris politikára. A különböző gazdasági mutatók és folyamatok összessége határozza meg a gazdasági kilátásokat, és ezek változhatnak az idő múlásával. A Bundesbank előrejelzése fontos információ a német gazdaság és az európai gazdaság kilátásairól, és az intézkedések meghozatalában is segíthet.

 

Készséggel állunk rendelkezésére

Vélemények

Segítjük kezdő vállalkozását

Klikkeljen a részletekért »