Hírek/Aktualitások

Hír megosztása:

A várakozásokat meghaladó mértékben, 32,7 százalékkal emelkedtek az importvámok augusztusban Németországban

A németországi importárak 32,7%-kal nőttek augusztusban éves alapon, ami 1974 óta a legnagyobb növekedés, ami meghaladta a piaci előrejelzéseket, azaz a 29,9%-os éves emelkedést. Júliusban 28,9%-kal, míg júniusban 29,9%-kal emelkedtek.

Az energiaimport ára elsősorban a gázár miatt emelkedett

Az energiaimport augusztusban 162,4 százalékkal volt drágább az egy évvel ezelőttinél, és 18,9 százalékkal drágább a júliusinál. Az energiaimport ára elsősorban a gázár miatt emelkedett. Idén augusztusban közel ötszöröse volt a gáz a tavalyi nyárihoz képest, a növekedés 306,3 százalékos volt. Az előző hónapban, júliusban 48,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Az elmúlt év során 464,5 százalékkal nőtt a villamos energia ára az európai licitpiacon

 Az importált villamos energia ára 46,9 százalékkal nőtt július és augusztus között. Energiaárak nélkül az importárak 13,2 százalékkal voltak magasabbak a tavaly augusztusinál, de 0,1 százalékkal alacsonyabbak a júliusinál. 

Augusztusban csökkent a német ipari termelés

A Destatis által szeptember 11-én közölt ipari termelés 0,6%-kal nőtt júliushoz képest, részben visszafordítva a korábbi felülvizsgálatot 0,3%-os csökkenésre. Éves viszonylatban 2,1%-kal nőtt. Az ipari termelés növekedése augusztusban nulla körüli értékre esett vissza, miután júliusban éves szinten 2,4%-os felfutási csúcsot ért el. A lassuláshoz a legnagyobb mértékben a bányászat és a kőfejtés járult hozzá, amely az összes német államban átlagosan 6,1%-kal esett vissza. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy ebben a hónapban hirtelen visszaesett az energiatermelésben az energiatermelés terén, miután Európa-szerte több hetes magas nyári hőmérsékletet (és a hűtőrendszerek meghibásodását) követően tapasztaltuk.

A korai távú kínálat még mindig súlyosan hiányzik. Az IFO intézet adatai szerint az augusztusban megkérdezett ipari vállalatok 62,0%-a nyilatkozott úgy, hogy a szűk ellátási lánc jelentős nehézségeket okozott a közvetítő áruk és nyersanyagok beszerzésében.

 

Készséggel állunk rendelkezésére

Vélemények

Segítjük kezdő vállalkozását

Klikkeljen a részletekért »