Hírek/Aktualitások

Hír megosztása:

Cégalapítás - a német gazdaság tovább erősödött

Vállalkozás indítási szempontból ideális helyszín 2017-ben is Németország. Az Unió egyik legstabilabb és folyamatosan prosperáló országa nagy gazdasági felszívóerővel rendelkezik, melyet a magyar vállalkozók sem hagyhatnak figyelmen kívül.

A német statisztikai hivatal adatai azt mutatják, hogy míg 2016-ban a német export 1,2, míg az import 0,6 százalékkal nőtt és ez a tendencia 2017-ben töretlenül folytatódik. Ez többek között azt jelenti, hogy a német versenyképesség a globális, nemzetközi piacon is megállja a helyét. A kereskedelemben elsősorban az ipari termelés és a magasabb hozzáadott tudást igénylő fogyasztási cikkek előállítása vezet. Az építőipar teljesítménye is nagyobb, 2,4 -2,7 százalékponttal nagyobb az elmúlt évhez képest.

Ha szeretne Ön is részt venni ebben a jól működő piacban, akkor németországi cégalapítással tudja azt a legkönnyebben megtenni. Mivel a német cég alapítása nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre hangzik, érdemes megfontolnia ezt a lehetőséget, ha valamennyire is beszél németül, vagy van olyan kollégája, üzlettársa, netán alkalmazottja, akivel el tud indulni.

Ha német céget alapít, érdemes tisztában lennie azzal, hogy kint a szakmák egy pontosan definiált körét csak megfelelő, igazolt végzettséggel lehet iparszerűen gyakorolni. Az építőipari szakmák jelentős része ilyen, vagyis kamarai regisztrációhoz kötött. Viszont, ha egy dinamikusan fejlődő, több alkalmazottat foglalkoztató cége van, akkor a képzettség nélküli segédmunkások, más szakmájú kisegítők száma is nagyobb lehet.

Az egyre erősődő német gazdaság pozitív hatással van az építőipari szakmákon túl az informatika, a kereskedelem, az alkatrészgyártás és sok, személyes szolgáltatás piaci bővülésére. Érdemes tájékozódnia, hogy az Ön vállalkozási területén milyen kilátásokkal, lehetőségekkel tud kalkulálni? A német gazdaság erősödése, stabilitása  az Ön cégének is jó hír. Használja ki, kérjen tőlünk tanácsadási időpontot.


Készséggel állunk rendelkezésére

Vélemények

Segítjük kezdő vállalkozását

Klikkeljen a részletekért »