Hírek/Aktualitások

Hír megosztása:

Gloster Infokommunikációs Nyrt. megszerezte a G plus Consulting GmbH részvényeinek 51 százalékát

Gloster Infokommunikációs Nyrt. megszerezte a G plus Consulting GmbH részvényeinek 51 százalékát, egy német vállalatot, amely informatikai szolgáltatásokat nyújt a legnagyobb német autógyártóknak.

A két cég közötti kapcsolat nem újkeletű

A magyar Gloster informatikai cég megbízható partnere a minőségi és innovatív szoftvermegoldásoknak, ezért a német DAH Csoport most úgy döntött, hogy a kelet-vesztfáliai régióban erős helyi partnerként együttműködik vele. A két cég korábban is sikeresen dolgozott együtt: az év elején közösen nyertek pályázatot az Audi gyártási jelentéskezelő rendszerének megújítására. A szerződés értéke 700 000 euró volt.

A magyar társaság árbevételének közel 30 százaléka külföldről származott idén az első félévben

A Gloster bejelentette, hogy az elkövetkező öt évben az összbevétel közel 40%-ára kívánja növelni exportvolumenét. A közlemény szerint ebből a lépésből a magyar informatikai szoftveripar egésze profitálhat, hiszen korábban Magyarország helyett Németországból dolgozott szoftverfejlesztésén.

A felvásárolt cég Gloster GmbH néven folytatja tevékenységét

A Gloster csoport megvásárolta a Pécsi Tudományegyetemen indult magyar szoftverfejlesztő céget. A felvásárló bejelentette, hogy Szekeres Viktor, a Gloster Rt. elnöke szerint "az egész magyar informatikai ágazatot érintheti ez a lépés", mivel a Gloster GmbH azelőtt megnyílt Németországban, hogy Magyarországon szoftverfejlesztési szolgáltatásokat nyújtana.

A cégcsoport a 2021-es üzleti évet 5 milliárd forint árbevétellel zárta

A Gloster egy 2002-ben alapított magyar automatizálási megoldások szolgáltatója, amely az elmúlt három évben nyolc felvásárlással bővítette tevékenységét. A Gloster legfrissebb pénzügyi jelentésében 2019-ben 5 milliárd forintos ár bevételről számolt be. A társaság árbevételének felét az autógyártó vagy beszállító kereskedelmi ügyfelek adták, a másik felét pedig magánügyfelek és intézmények adták


Készséggel állunk rendelkezésére

Vélemények

Segítjük kezdő vállalkozását

Klikkeljen a részletekért »