Hírek/Aktualitások

Hír megosztása:

Helyreállhat a német GDP 2022 elejére?

Persze ennek az egyik alapfeltétele, hogy a második fertőzési hullám miatt nem válik szükségessé újabb korlátozások elrendelése.Ezt állítja a kölni IW gazdaságkutató intézet.


Az IW (Institut der deutschen Wirtschaft Köln e.V.) elemzései azt mutatják hogy már várható Németország fellendülése, ami alapján az idei 6,25%-os csökkenés után 2021-ben 4,5%-os GDP növekedésre lehet számítani.

A koronavírus okozta válság alaposan megviselte a németeket. Az exportpiac összeomlott, a lakossági fogyasztás csökkent.Az állami támogatásoknak és az építőiparnak köszönhetően azonban érzékelhet a növekedés, az ipari termelés kezd kimászni a gödörből.

Jelenleg a vállalati beruházások és az építőipar is csökkenőben van, viszont minden jel arra utal hogy jövőre megfordul a mérleg. Az építési engedélyek kiadása ugyanis növekedett és növekedni is fog, így ha teljes helyreállásra nem is kell számítani a 2021-es évben de egyértelmű erősödés várható.

 A munkaerőpiacot szintén nagyon megviselte a koronavírusválság (jobban mint a 2009-es gazdasági világválság), viszont a német kormány bevezette a részmunkaidős foglalkoztatási programot, aminek köszönhetően nem volt olyan mértékű elbocsájtási hullám, mint a legutóbbi válság esetében.

Amennyiben fontolgatja a német cégalapítást, ne késlekedjen, keressen fel és beszélgessünk.

 


Készséggel állunk rendelkezésére

Vélemények

Segítjük kezdő vállalkozását

Klikkeljen a részletekért »