Hírek/Aktualitások

Hír megosztása:

Januárban a német ipari termelés jelentősen nőtt az előző hónaphoz képest

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis közölte kedden. A német ipar termelése januárban 3,5 százalékkal nőtt a decemberi 2,4 százalékos visszaesést követően. Az elemzők átlagos előrejelzése 1,4 százalékos éves növekedés volt. Tavaly januárhoz képest tavaly 1,6 százalékkal csökkent a termelés.

Idén januárban az ipari termelés az energiaipar és az építőipar nélkül 1,9 százalékkal nőtt

Januárban az energiatermelés 0,4%-kal, az építőipar 12,6%-kal ugrott meg havonta. A januári teljesítmény az elmúlt hónapok pozitív tendenciáját folytatja, kivéve a recesszióból még nem kilábaló, az ipari termelés folyamatos gyengülését eredményező külföldi keresletet.

Azonban az éves és havi összehasonlításban is csökkent a kiskereskedelmi forgalom januárban

A német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) szerdán azt közölte, hogy naptári és szezonális kiigazítással számolva havi összevetésben a kiskereskedelmi forgalom változatlan áron 0,3 százalékkal csökkent.

Elemzők 2 százalékos volumennövekedésre számítottak januárra a decemberi 5,3 százalék esést követően

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2018 januárjában 6,9%-os csökkenést regisztráltak a tavalyi évhez képest. Nominálisan 2,8%-os növekedés volt megfigyelhető 2017 decemberéhez képest. Az elemzők kisebb, 6,1%-os csökkenést vártak az előző hónaphoz képest, 6,4 %.


Készséggel állunk rendelkezésére

Vélemények

Segítjük kezdő vállalkozását

Klikkeljen a részletekért »