Hírek/Aktualitások

Hír megosztása:

Javulásnak indult a gazdasági hangulat Németországban májusban

A német és a euróövezet gazdaságának szereplői a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet hangulatindexe alapján jóval kevésbé pesszimistán ítélték meg kilátásaikat, mint az elmúlt hónapokban.

Lassan, de biztosan…

A májusi mutató azt jelzi, hogy a német gazdaság szervezetlen mélypontjával vált el: továbbra is lassú, de fennmaradásra és talajvédelmi kezdetekre utaló negatív ütemben fejlődik.

A pozitív változások folyamatosak

A német gazdasági szereplők ennek ellenére a kilátásaikra vonatkozóan relatíve pozitívabban ítélik meg a következő hat hónapra vonatkozó kilátásaikat. Az előző havi mínusz 30,8 pontról májusban mínusz 36,5 pontra, egy éve a legalacsonyabbra és alacsonyabbra az elemzők által várt mínusz 35-38 pontnál is csökkent Németországra vonatkozóan, az előbbi helyezését tekintve. Az aktuális helyzet megítélését számszerűsítő mutató értékei minden országhoz képest javulás voltak.

A német ZEW gazdasági hangulatindexe a gazdasági szereplők a hat hónapos gazdasági kilátásokat méri mintegy 350 német intézményi befektető és elemző megkérdezésével készült felmérés alapján.

Forrás: MTI


Készséggel állunk rendelkezésére

Vélemények

Segítjük kezdő vállalkozását

Klikkeljen a részletekért »