Hírek/Aktualitások

Hír megosztása:

Jelentős árcsökkentést jelentett be az Entega, a németországi Rheinland-Pfalz tartomány nyugati részének legnagyobb közműcége, több mint 50 ezer ügyféllel

Áprilistól az áramszolgáltató darmstadti társaság csaknem 25 százalékos áram- és 30 százalékos gázárcsökkentést ajánl közszolgáltatási területén. Várhatóan az év második felétől csökkennek a versenyképes piaci árak is, így mindenki kevesebbet fog fizetni az energiáért - mondta Marie-Luise Wolff, az Entega vezérigazgatója a lapnak adott csütörtöki interjúban.

„Nincs értelme arra számítani, hogy a gázárak egyhamar visszatérnek a recesszió előtti szintre."

Az energia vállalat ügyvezető igazgatója, Entega és a BDEW elnöke a Frankfurter Allgemeine Zeitung (F.A.Z.) újságnak azt mondta, hogy a globális gázárak várhatóan változékonyak maradnak, mert alig tértek vissza a 2011-2012-es történelmi mélypontjuk után. Marie-Luise Wolff szerint nincs értelme arra számítani, hogy a gázárak egyhamar visszatérnek a recesszió előtti szintre."

Árcsökkenés Magyarországon

Emellett a cég a közelmúltban bejelentette, hogy árcsökkentést tervez Magyarországon. A Mint vezérigazgatója szerint jelenleg nagy a bizonytalanság az olajárak körül. Ennek az az oka, hogy Ázsia gazdasági helyzete jelentős tényező az olajárak meghatározásában, így nehéz megjósolni, hogy az olajárak emelkednek vagy csökkennek a következő hónapokban.

Az új ügyfelek átlagon felüli tarifájáról évi 1600 euróra (kb.) csökkentek az árak

Augusztusban egy évi 20 000 kilowattóra gázt fogyasztó háztartás éves számlája mintegy 8000 euró volt, ha a piac legolcsóbb, nem szabványos ajánlatára jelentkezett. Decemberre ez a szám 3780 euróra csökkent. Hasonló tendenciák bontakoznak ki az árampiacon is, ahol a Verivox számításai szerint az új ügyfelek átlagon felüli tarifájáról évi 1600 euróra (kb.) csökkentek az árak.


Készséggel állunk rendelkezésére

Vélemények

Segítjük kezdő vállalkozását

Klikkeljen a részletekért »