Hírek/Aktualitások

Hír megosztása:

Németország acéltermelése az alapanyaghiány következtében

Németország acéltermelése általában lekövette a világ igényeit, bár évekig túlkínálat szabályozta azt, ma inkább hiányról beszélhetünk.


 

Míg 2015-ben 3,6Mt nyersacél termelés 4,7%-os növekedést jelentett (melyet csökkenés követett), ma, a 2021 júniusi adatok azt mutatják hogy az erre a szintre történő vissza kapaszkodás (pontosabban a 3,4 Mtonnás termelés ) ma 38%-os növekedést jelent az elmúlt évhez képest.

Ezzel Németország a világranglista 7. helyén áll, egy olyan mezőnyben, ahol a kína 93,9 Mt-ás termelésével tartja az első helyet. A második India azonban már csak 9,4 Mt-t termelt.

 

A világon jellemzően túlkínálat mutatkozott az acélból, azonban az elmúlt év, mint sok más alapanyag esetén, megfordította a mérleget. A Thyssenkrupp aki az egyik legnagyobb acélgyártó, arról számol be hogy jelentős hiánnyal kell számolni azoknak akiknek szükségük lenne alapanyagra, konzervdobozhoz, autógyártáshoz, vagy akár egy építkezéshez.

 

Annyira talán nem meglepő, bár sokakat meglep hogy az  ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe 2021 júliusában lecsökkent (101,7 pontról 100,8-ra). Ezt a csökkenést elsősorban a nyersanyaghiány és az árak emelkedése okozta.

 

Az építőiparhoz szükséges faanyagok és a fűrészáruk ára egyébként mérséklődni látszik, de az épületvasból továbbra is hiány van.


Készséggel állunk rendelkezésére

Vélemények

Segítjük kezdő vállalkozását

Klikkeljen a részletekért »