Hírek/Aktualitások

Hír megosztása:

Skoda Auto Növelte termelését

A Skoda Auto örömmel jelenti be, hogy 2022 első kilenc hónapjában növelte termelését. A cég 647 200 járművet gyártott Csehországban, 11,9%-kal többet, mint az előző év azonos időszakában. Ezek a számok nem tartalmazzák a Skoda kínai, németországi és szlovákiai leányvállalatai által gyártott autókat. A márkakereskedők idén eddig 645 500 járművet adtak el, ami 8,3%-os növekedés a tavalyi adatokhoz képest. Ezzel szemben január 1. óta mindössze 544 500 Skodát vásároltak (22,3%-os csökkenés).

A Skoda eladásai visszaestek az év első felében, amit a cég számos tényező okára okosít

A Skoda szerint a csökkenés nem csak a piaci viszonyok miatt következett be, hanem az Ukrajnában zajló háború, az energiaválság és az emelkedő alkatrészszállítási költségek miatt kialakult nemzetközi feszültségekkel is. „Folyamatosan nagy az érdeklődés modelljeink iránt” – mondta Martin Jahn, a Skoda marketing igazgatója. "Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezeket a problémákat a lehető leghamarabb kezeljük."

A Skoda Auto márkát birtokló Volkswagen konszern a napokban jelentette be:

A cég üzemi eredménye az év első kilenc hónapjában 4,9 százalékkal 856 millió euróra csökkent. A Skoda vezetése ennek ellenére bízik abban, hogy az évet pozitív üzemi haszonkulccsal zárhatja – derül ki a CTK hírügynökségi jelentéséből. A Skoda jelenleg 12 modellt gyárt, a világ több mint 100 országában van jelen, és világszerte több mint 45 000 embert foglalkoztat.


Készséggel állunk rendelkezésére

Vélemények

Segítjük kezdő vállalkozását

Klikkeljen a részletekért »