Hírek/Aktualitások

Hír megosztása:

Startup indítása Németországban

Ha valaki nem egyszerűen csak vállalkozást szeretne indítani Németországban, hanem kifejezetten startup területen gondolkodik, hatalmas segítséget kaphat a Német Startup Szövetségtől.

A németek a startupok világában is élen járnak

2012-ben alapították, és a németországi startupok képviselője. Berlinben 14 regionális képviselettel, folyamatosan növekszik. Több, mint 600 startupot fog össze különböző ágazatokból, több mint 50 vállalati tagból és üzleti angyalból áll.

Célja, hogy tanácsot adjon a jogalkotásról, kapcsolatot létesítsen az alapítókkal, az induló vállalkozásokkal és a befektetőkkel, hogy széles körű hálózatot hozzon létre egy vállalkozói környezetben.

Ezeknek a kapcsolatoknak a támogatásával a német Startup Szövetség hidat épített a globális induló hubok, a nemzetek és a kontinensek között.

Mind nemzeti, mind nemzetközi szinten kutatnak, hogy nagy biztonságot teremtsenek az induló vállalkozásoknak, és támogassák az aktív nemzetközi csereprogramokat a New York-i, a Tel Aviv-i és a Silicon Valley-i startup túrákkal.

Kutatásokkal támogatják a kezdőket és döntéshozókat egyaránt

A német Startup Szövetség kutatásokat végez mind a nemzeti és nemzetközi szinten is. Kezdeményezésükre létrejött Németországban az úgynevezett német Startup Monitor (Deutscher Startup Monitor) 2013-ban, majd ezt az úttörő munkát folytatta 2016-ban a az első Európai Startup Monitor (ESM) kiadásával.

Mindkét tanulmány szigorúan a startupok alapítói és vezetői számára elérhető online kérdőív segítségével gyűjtött elsődleges adatokat használja.

A cél a fontos demográfiai információk összegyűjtése, az induló vállalkozások konkrét kihívásainak feltárása és a gazdaságpolitikai kezdeményezések feltérképezése a vállalkozói szellem erősítése érdekében.

Az induló vállalkozások mekkája: globális kapcsolati háló

Továbbá, mivel a Global Enterpreneurship Network (GEN) tagja, a német Startup Egyesület aktívan jelen van 160 országban, és arra törekszik, hogy kiterjessze a nemzetközi kapcsolatokat. A GEN keretében nemzetközi konferenciákon és kutatási projekteken vesznek részt a globális startup ökoszisztéma fejlesztésében.

Helyi képviselők kiterjedt hálózatával rendelkeznek, így ha valaki ott szeretne startup indításba kezdeni, nem feltétlenül csak a nagyvárosokban lévő lehetőségeket kell nézni.


Készséggel állunk rendelkezésére

Vélemények

Segítjük kezdő vállalkozását

Klikkeljen a részletekért »