1 eurós GmbH, - hivatalosan UG

UG alapítása

A GmbH. legolcsóbban megvalósítható formája az UG. Még pontosabban az UG egy önálló cégforma, viszont annyi mindenben hasonlít a német Kft.-re, hogy a tőkeigénye miatt „1 eurós GmbH.-nak” is szokták nevezni.

2008. november 1-jén lépett hatályba az "A kft.-jog modernizálásáról és a visszaélések visszaszorításáról" szóló törvény (Gesetz zur Modernisierung des GmbH-Rechts und zur Bekämpfung von Missbräuchen - MoMiG), amely jelentősen megkönnyíti a kft. alapítását.

Az alapító társasági tagok szabadon határozhatják meg törzsbetétjük nagyságát, ami tagonként minimum 1 euró (ezért is hívják 1 eurós kft.-nek az ilyen típusú vállalkozást).

Az 1 eurós társaságok, mint a GmbH variánsai, korlátolt felelősségű vállalkozói társaságok (UG - Unternehmergesellschaft), a GmbH szabályai szerint működnek. Törzstőkéjük törvényi szinten nem került előírásra, az üzletrészek egy eurós előírása alapján a tagok létszámától függ a törzstőke minimuma.

A Társaság adósságaiért a hitelezők felé csak a Társaság felel. Ezzel magyarázható a "korlátolt felelősségű" jelző. A tagok a hitelezőkkel szemben személyesen nem felelnek, amennyiben teljes mértékben megfizették a törzsbetétjüket. Ha azonban az még nem került teljes mértékben megfizetésre, a tagok a törzsbetétjük mértékéig felelnek.

Ha kevés pénzből akar vállalkozást indítani Németországban, arra is van lehetősége! Bízzon meg minket a németországi cégalapítással, és biztos lehet benne, hogy rejtett költségek nélkül, sok éves tapasztalattal segítünk Önnek!

Milyen költségekkel jár a cégalapítás?

UG GmbH
Közjegyzői díj (egységes) + közzétételi díj (1 tulaj és 1 ügyvezető) ca.: 160 € + MwSt. 900 € + MwSt.
Államilag felesketett tolmács a közjegyzőnél és banknál, ha szükséges (min. 3 ó.) 65 €/óra + MwSt. 65 €/óra + MwSt.
Gyors ügyintézés az adószámigénylésnél, EU-s adószámnál, nyitó mérleg elkészítése, díjmentes adótanácsadás (1 ó.): 300 € + MwSt. 300 € + MwSt.
Cégbejegyzési illeték Kb. 150 € 150 €
Iparűzés bejelentése Gewerbeanmeldung illetékkel együtt: 90 € + MwSt. 90 € + MwSt.
Céges bankszámla havi díja: 5-10 € havonta 5-10 € havonta
Industrie- és Handeskammer díj: kb. 120-240 € évente kb. 120-240 € évente
AKCIÓ! székhelyszolgáltatás, nem virtuális iroda! 100 € + MwSt. 100 € + MwSt.
Könyvelés telekommunikációs költséggel, magyar nyelven, új cégnél vagy nullás bevallásnál (később forgalom alapján): 150 € + MwSt. 150 € + MwSt.
Weboldalkészítés (opcionális): 150 € + MwSt. 150 € + MwSt.
megbízási díjunk: amely magában foglalja a cégalapítás teljeskörű lebonyolítását és a fél éves gazdasági tanácsadást* 600 € + MwSt. 600 € + MwSt.

* A gazdasági tanácsadás keretein belül olyan tanácsokkal tudom gazdaságossá tenni vállalkozását, melyeket nem talál meg az interneten, amikről csak a kint élők, dolgozók beszélnek és mondják el egymásnak, hogy mivel, hogyan lehet sokat spórolni (mert keine Makler).

Amennyiben velünk alapítja meg cégét, az 1. konzultáció DÍJMENTES! Egyébként a konzultáció díja 33 €!
Magyarországi székhelyű cég németországi honosítása, teljeskörű ügyintézés: 960 € + MwSt. -

(A feltüntetett költségek társasági formánként, a tagok létszámától függően változhatnak.)

Szolgáltatásunk megkezdése előtt a munkadíj 50%-át kérjük utalva kifizetni.

Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltozást, a költségek megváltoztatását ill. a tévedés jogát fenntartjuk.

Fontos tudni az UG esetében, hogy a GmbH.-val szemben az éves nyereségük nem teljes egészében osztható fel a tagok között egy darabig. A nyereség 25 %-át minimálisan tartalékba kell helyezni egészen addig, míg a társaság törzstőkéje a 25.000 eurós összeget el nem éri, vagyis a 25.000 eurót a termelt nyereségből kell a későbbiekben befizetni.

Az UG kizárólag pénzbeli betétekkel alapítható, míg a GmbH esetén a nem pénzbeli betétekkel történő alapítás is megengedett a továbbiakban is.

Készséggel állunk rendelkezésére

Vélemények

Segítjük kezdő vállalkozását

Klikkeljen a részletekért »