1 eurós GmbH, - hivatalosan UG

UG alapítása

A GmbH. legolcsóbban megvalósítható formája az UG. Még pontosabban az UG egy önálló cégforma, viszont annyi mindenben hasonlít a német Kft.-re, hogy a tőkeigénye miatt „1 eurós GmbH.-nak” is szokták nevezni.

2008. november 1-jén lépett hatályba az "A kft.-jog modernizálásáról és a visszaélések visszaszorításáról" szóló törvény (Gesetz zur Modernisierung des GmbH-Rechts und zur Bekämpfung von Missbräuchen - MoMiG), amely jelentősen megkönnyíti a kft. alapítását.

Az alapító társasági tagok szabadon határozhatják meg törzsbetétjük nagyságát, ami tagonként minimum 1 euró (ezért is hívják 1 eurós kft.-nek az ilyen típusú vállalkozást).

Az 1 eurós társaságok, mint a GmbH variánsai, korlátolt felelősségű vállalkozói társaságok (UG - Unternehmergesellschaft), a GmbH szabályai szerint működnek. Törzstőkéjük törvényi szinten nem került előírásra, az üzletrészek egy eurós előírása alapján a tagok létszámától függ a törzstőke minimuma.

A Társaság adósságaiért a hitelezők felé csak a Társaság felel. Ezzel magyarázható a "korlátolt felelősségű" jelző. A tagok a hitelezőkkel szemben személyesen nem felelnek, amennyiben teljes mértékben megfizették a törzsbetétjüket. Ha azonban az még nem került teljes mértékben megfizetésre, a tagok a törzsbetétjük mértékéig felelnek.

Ha kevés pénzből akar vállalkozást indítani Németországban, arra is van lehetősége! Bízzon meg minket a németországi cégalapítással, és biztos lehet benne, hogy rejtett költségek nélkül, sok éves tapasztalattal segítünk Önnek!

Milyen költségekkel jár a cégalapítás?

UG GmbH
Közjegyzői költsége (1 tulaj és 1 ügyvezető esetében) ca. 160 € + MwSt. 780 € + MwSt.
Opcionális: Államilag felesketett jogi tolmács (ügyvéd), a közjegyzőnél és a banknál, ha az ügyfél nem tud németül 300 €/óra + MwSt. 300 €/óra + MwSt.
Nemzetközi adótanácsadás NÉMET adószakjogásztól magyar nyelven. Gyors ügyintézés az adószám igénylésnél, EU-s adószám, nyitó mérleg. Adószám 30 nap alatt. 300 € + MwSt. 300 € + MwSt.
Cégbejegyzési illeték ca. 150 € 190 €
Opcionális: Iparűzés bejelentése megbízás alapján
(Gewerbeanmeldung)
90 € + MwSt. 90 € + MwSt.
Tájékoztató: a céges bankszámla havi költsége 9-39 € havonta 9-39 € havonta
Tájékoztató: a Industrie-vagy a Handwerkskammer díj költsége forgalomtól függően kb. 120-240 € évente kb. 120-240 € évente
AKCIÓ! Iroda, privát tárgyalóval az ügyfelek részére!
Az autókereskedők részére privát parkolóval, csak teljeskőrű székhelyszolgáltatás csomaggal! Nem virtuális iroda!
130 € + MwSt. 130 € + MwSt.
A Könyvelést végző iroda jogi formája részvénytársaság! Magyar nyelven, alap könyvelési csomag (a cég működése során, forgalom alapján) 250 € + MwSt. 250 € + MwSt.
Opcionális: weboldalkészítés 150 € + MwSt. 150 € + MwSt.
megbízási díjunk: amely magában foglalja a német cégalapítás teljeskörű lebonyolítását:
Tanácsadás Magyarországon és a német cégalapítás előkészítése Németországban egy nap alatt ( közjegyző, bank,adószakérő ) + fél éves gazdasági tanácsadás*
800 € + MwSt. 800 € + MwSt.

* A gazdasági tanácsadás keretein belül olyan tanácsokkal tudom gazdaságossá tenni vállalkozását, melyeket nem talál meg az interneten, amikről csak a kint élők, dolgozók beszélnek és mondják el egymásnak, hogy mivel, hogyan lehet sokat spórolni (mert keine Makler).

Amennyiben velünk alapítja meg cégét, az 1. konzultáció DÍJMENTES! Egyébként a konzultáció díja 33 €!
Magyarországi székhelyű cég németországi honosítása, teljeskörű ügyintézés: 960 € + MwSt. -

(A feltüntetett költségek társasági formánként, a tagok létszámától függően változhatnak.)

Szolgáltatásunk megkezdése előtt a munkadíj 50%-át kérjük utalva kifizetni.

Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltozást, a költségek megváltoztatását ill. a tévedés jogát fenntartjuk.

Fontos tudni az UG esetében, hogy a GmbH.-val szemben az éves nyereségük nem teljes egészében osztható fel a tagok között egy darabig. A nyereség 25 %-át minimálisan tartalékba kell helyezni egészen addig, míg a társaság törzstőkéje a 25.000 eurós összeget el nem éri, vagyis a 25.000 eurót a termelt nyereségből kell a későbbiekben befizetni.

Az UG kizárólag pénzbeli betétekkel alapítható, míg a GmbH esetén a nem pénzbeli betétekkel történő alapítás is megengedett a továbbiakban is.

Készséggel állunk rendelkezésére

Vélemények

Segítjük kezdő vállalkozását

Klikkeljen a részletekért »