Adó-visszaigénylés

Adóvisszatérítés, adó-visszaigénylés Németországban

Az adó-visszaigénylésre Németországban is lehetősége van vállalkozóknak. A német adózás rendszerében a személyi jövedelemadó-bevallásban meg kell, hogy jelölje az adózó, az összeget egészben vagy részben kéri vissza, adónemek szerint.

Ennek a jelölésnek hiányában az adóhatóság az adókülönbözetet nem utalja ki. Rendkívül fontos az is az adó-visszaigénylés során, hogy a postázási cím, vagy az adózó nevére szóló pénzforgalmi bankszámlaszám hibátlanul szerepeljen az adóbevalláson a kiutalási igény bejelölése esetén.

Ha el szeretné kerülni a személyes egyeztetést a német adóhivatallal, akkor érdemes pontosan, precízen, minden adatot ellenőrizve beadni az adóbevallását. Az adóbevallás, könyvelés, adó-visszaigénylés feladataiban is számíthat segítségünkre, amennyiben a cégalapítástól kezdődően mi végezzük cége ügyviteli segítségét, könyvelését.

A németországi adó-visszaigénylés során arra törekszünk, hogy a lehető legrövidebb időn belül megkapja azt,ami visszajár Önnek. Keressen minket, ha szeretne sikeresen és gyorsan cégalapítást Németországban!

Adóvisszatérítés Németországban

Munkáltatóként érdemes a munkavállalókat tájékoztatni az német adóvisszatérítés lehetőségéről. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy Ön is segíthessen alkalmazottainak.

A német munkavállalók a munkabérükből jövedelemadót kötelesek fizetni. Ennek mértéke vagyis az aktuális adókulcs minden esetben a jövedelem mértékétől függ. Magas kereset esetén elérheti akár a munkabér 42%-át is (sőt kirívóan magas bevétel esetén akár többet is).

A jövedelemadó számottevő részét vissza lehet igényelni. A visszatérítést visszamenőleg lehet beadni, arra az időszakra (maximum 4 évre), amikor a munkavállaló dolgozott Németországban, és természetesen ha megfizette a jövedelemadót.

A visszatérítés mértékét több tényező is befolyásolja az esetleges továbbképzési díjaktól egészen a lakbérig.

Érdemes ezen felül néhány dologra különösen odafigyelni:

  • A német adózás rendszerében a személyi jövedelemadó-bevallásban meg kell, hogy jelölje az adózó, az összeget egészben vagy részben kéri vissza, adónemek szerint. Ennek a jelölésnek hiányában az adóhatóság az adókülönbözetet nem utalja ki.
  • Rendkívül fontos az is az adó-visszaigénylés során, hogy a postázási cím, vagy az adózó nevére szóló pénzforgalmi bankszámlaszám hibátlanul szerepeljen az adóbevalláson a kiutalási igény bejelölése esetén.
  • Ha el szeretné kerülni a személyes egyeztetést a német adóhivatallal, akkor érdemes pontosan, precízen, minden adatot ellenőrizve beadni az adóbevallását.

Az adóbevallás, könyvelés, adó-visszaigénylés feladataiban is számíthat segítségünkre, amennyiben a cég alapítástól kezdődően mi végezzük cége ügyviteli segítségét, könyvelését.

A németországi adó-visszaigénylés során arra törekszünk, hogy a lehető legrövidebb időn belül megkapja azt,ami visszajár Önnek.

Segítséget kérek a német cégalapításhoz!

Készséggel állunk rendelkezésére

Vélemények

Segítjük kezdő vállalkozását

Klikkeljen a részletekért »