Családi pótlék Németországban

Német Családi pótlék

A német családi pótlék minden, Németországban dolgozó, bejelentett lakcímmel rendelkező gyermekes munkavállalók részére igényelhető. Ahogyan hazánkban is, az állam családtámogatási ellátások keretében családi pótlékot (Kindergeld) folyósít.

Ha a gyermek Magyarországon él és tanul, s esetleg csak az egyik szülő él és dolgozik Németországban, a német családi pótlék abban az esetben is igényelhető, és jóval magasabb a hazainál. Tudni kell azonban azt, hogy duplán nem lehet felvenni: amennyiben a szülők Magyarországon is jogosultak családi pótlékra, a németországi családi pótlék összegéből levonják azt az összeget, amit az itthoni államkincstár fizet, s kizárólag a különbözet kerül folyósításra a német jogszabályok értelmében.

A német családi pótlék fizetése a gyermekek száma szerint

A családi pótlék a gyermek 18 éves koráig, közép-és felsőfokú oktatásban résztvevő gyermek esetén 27 éves koráig, munkanélküli gyermek esetében annak 21. életévének betöltéséig igényelhető.

A mozgássérült és szellemi fogyatékos gyermekek után korhatárra tekintet nélkül igényelhető ellátás.

A családi pótlék összege:

  • 1-2 gyermek esetén gyermekenként havi 184 €
  • 3. gyermek után havi 190 €
  • 4. és további gyermek után 215 €

A családi ellátás folyósítására írásbeli kérelem alapján kerül sor, amelyet a területileg illetékes Familienkasse-nál kell benyújtani. De ezt mi megtesszük.

Legyen ügyfelünk, és a németországi cégalapításán túl irodánk vállalja a családi pótlék igénylésének szakszerű lebonyolítását szükség esetén jogi képviseletet is biztosítunk Önnek a német és magyar hivatalok előtti eljárásban! Mivel csak németországi cégalapítással foglalkozunk, ezt a területet behatóbban ismerjük az átlagnál. Épp ezért más országgal nem foglalkozuunk, így garantáljuk a szakszerű és magas színvonalú ügyintézést.

Szolgáltatási díjunk 500 € amelyből 300 € a szolgáltatás igénybevételekor fizetendő, a fennmaradó 200 €-ra csak a sikeres ügyintézés és kifizetés esetén tartunk igényt!

Jöjjön el, kérdezzen, hogy megtaláljuk az Önnek legjobb megoldást!

Készséggel állunk rendelkezésére

Vélemények

Segítjük kezdő vállalkozását

Klikkeljen a részletekért »